Minipavlova med kesamkrem og bær

Lag nydelige minipavlova, som passer perfekt som porsjonskaker. Pyntet opp med friske bær blir det en smaksopplevelse for hele familien.

Minipavlova med kesamkrem og bær

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 92 kcal/ 140 kcal
Karbohydrater 4 g/ 6 g
Proteiner 2,5 g/ 4 g
Fett 7 g/ 11 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 7 g
- enumettet fett 1,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 0,2 g/ 0,5 g
Kostfiber 1 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skill eggeplommene fra eggehviten. Pass på å ikke få med noe av eggeplommen. Det er også viktig at bakebollen og vispen er helt ren og tørr.

Tilsett eggehvitene og halvparten av sukrinmelis i bakebollen og pisk til en luftig marengs. Tilsett så resten av melisen, og pisk i ca.5 minutter.

Maizena og hvitvinseddik piskes deretter forsiktig inn. Resultatet er en tykk og glatt krem.

Putt marengsen i en sprøytepose eller bruk en brødpose, og klipp av tuppen på posen.

Sprøyt ut 6 sirkelformer. Sprøyt en ekstra runde i ytterkanten, slik at du får en grop til å legge krem i.

Stekes midt i ovnen på 120 grader i ca 30-40 minutter. Kakene skal få en gyllen farge. Begynner de å litt for mørke på toppen kan du sette de litt lenger ned i ovnen og dekke over med bakepapir.

Avkjøl på en rist.

Pisk fløte til krem. Tilsett vaniljekesam og smak ev. til med litt søtning.

Fordel kesamkremen i pavlovaformene, og legg friske bær på toppen eller ved siden av. 

Foto: Diabetesforbundet

Ingredienser

2 eggehviter
50 gram sukrinmelis med stevia eller sukrinmelis*
1 ts hvitvinseddik
½ ts maizena

Kesamkrem

1 dl kremfløte
1 dl vaniljekesam

Friske bær etter smak.

*Sukrinmelis er ikke like søt som sukrinmelis med stevia. Den har også en «kaldere» ettersmak.