Saftig eplekake med sukrin

Siste tirsdag i september er Den Norsk Epledagen. Hvorfor ikke feire med en utradisjonell eplekake med cottage cheese og uten tilsatt sukker. Eplene gjør kaken søt og saftig.

Saftig eplekake med sukrin

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 118 kcal
Karbohydrater 17 g
Proteiner 4 g
Fett 3 g
- hvorav mettet fett 1 g
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

1 kake = ca. 12 kakestykker

Pisk egg og Sukrin godt. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Hell så røren over i en 24 cm rund kakeform. 

Skrell og rens eplene, og skjær tynne skiver som stappes ned i røren. Når det ikke er plass til flere stående epleskiver, legges resten over de andre. Strø over Sukrin og kanel. 

Stekes ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 20-30 minutter.

Ingredienser

Røre

2 stk egg
125 g sukrin
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
2 ss flytende margarin
80 g cottage cheese
1 dl lettmelk

Fyll

Ca. 4,5 stk epler
3 ss sukrin
Ca. 1,5 ts kanel