Asiatisk eggerull

Denne asiatiske eggerullen er helt herlig, og kan spises som en egen rett, eller som små munnfuller. Litt mer avansert enn en vanlig omelett.

Asiatisk eggerull

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 155 kcal/ 126 kcal
Karbohydrater 2 g/ 1,5 g
Proteiner 11 g/ 9 g
Fett 11 g/ 9 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 2,5 g
- enumettet fett 5,5 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 1 g
Kostfiber 0,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Finkutt gulrot, paprika, vårløk og skinke. Rens chili for frø, og finhakk chili.

Visp sammen egg og salt i en bolle. Bland grønnsakene og skinken inn i eggeblandingen.

Varm en stor stekepanne til middels varme, ha i olje og hell over eggeblandingen.

Lag denne som en omelett i starten, hvor du drar røren mot midten. På slutten av steketiden skal du bruke en stekespade og rulle den tett sammen til en rull. Pass på at eggene har satt seg før du tar den av pannen.

Del eggerullen i biter eller server den som den er. Pynt med gressløk.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: MatPrat

Ingredienser

6 stk egg
½ ts salt
2 stk vårløk
1 stk rød chili eller grønn chili
½ stk gulrot
¼ stk rød paprika
2 skiver kokt skinke
1 ss olivenolje
2 ss hakket frisk gressløk