Banan- og havrepannekaker

Pannekaker med havre og banan. Bananen tilfører sødme til pannekakene, samtidig som de inneholder vitaminer og mineraler. Innholdet av banan gjør derimot at pannekakene har et relativt høyt innhold av karbohydrater, noe som er greit å vite for deg med diabetes.

Banan- og havrepannekaker

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 211 kcal/ 144 kcal
Karbohydrater 27 g/ 19 g
Proteiner 9 g/ 6,5 g
Fett 6 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 1 g
- enumettet fett 2,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1,2 g/ 1 g
Kostfiber 3,5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle, bruk en stavmikser til å mose sammen alt. Hvis du har en blender så bruker du den.

Stek små pannekaker i en stekepanne på medium varme. Du kan steke 3 pannekaker om gangen i en vanlig stekepanne.

Tips! Ønsker du laktosefri pannekaker kan du bruke laktosefri melk. For glutenfri pannekaker kan du bruke glutenfri havregryn. Bruker du store havregryn bør disse kjøres noe i blender. Hvis ikke vil de bli harde i pannekakene. 

Ingredienser

2 stk små banan, modne
2 dl havregryn, lettkokte
1 dl melk
1 ts bakepulver
2 stk egg
1 ts vaniljesukker eller ½ ts ekte vaniljepulver