Bananpannekaker med kulturmelk

Gode bananpannekaker som metter.

Bananpannekaker med kulturmelk

Næringsinnhold per stk./ per 100 gram

Energi/Kalorier 105 kcal/ 132 kcal
Karbohydrater 13 g/ 16,5 g
Proteiner 5,5 g/ 7 g
Fett 3 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 1,2 g
- enumettet fett 1 g/ 1,3 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,7 g
Kostfiber 1,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Visp sammen eggene i en egen bolle. Mos banan og cottage chesse sammen med kulturmelk (bruk en stavmikser eller blender, ev gaffel hvis du ikke har tilgjengelig utstyr) og vips inn eggene.

Blend havregryn til mel med stavmikser eller blender og ha i bakepulver, vanilje og salt. Du kan ev. også bruke havremel.

Bland alt sammen og la røren stå å svelle i ca. 5 min – gjerne lengere hvis du har tid.

Stekes på middels varme i stekepannen med en klatt smør eller margarin.

Server gjerne med en skål yoghurt naturell med frukt eller bær og nøtter.

Tips! Hvis du ønsker glutenfrie pannekaker bruker du glutenfri havregryn.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Ida Marie Pedersen - fitfoodbyida. Foto: Ida Marie Pedersen

Ingredienser

2 egg 
1 moden banan
5 ss cottage cheese
2 dl skummet kulturmelk (ev kefir/melk/yoghurt)
2 dl havremel (ev annet mel)
2 ts bakepulver
1 ts råvanilje (ev vaniljesukker)
1 knivspiss salt