Fremgangsmåte

Hell havremelk i et glass eller en liten bolle.

Ha i chiafrø, og rør godt. Dekk til med plastfolie og sett glasset/bollen i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Chiafrøene vil svelle, og du får en tykk konsistens på puddingen.

Topp puddingen med frisk pasjonsfrukt og ristet kokos rett før servering.

Du kan selvfølgelig velge andre typer toppinger. Friske bringebær, banan, nøtter eller tørket frukt er bare noen forslag. Ta det du liker aller best!

Tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! Bruker du mandelmelk eller kokosmelk vil innholdet av karbohydrater reduseres.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

1 personer

2 dl havremelk, eventuelt mandelmelk, kokosmelk e.l
3 ss chiafrø

Topping:
1 stk pasjonsfrukt
1 ss ristede kokosflak (ferske eller tørkede)

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 266 kcal/ 105 kcal
Karbohydrater 16 g/ 6,5 g
Proteiner 7,5 g/ 3 g
Fett 16 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 4 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2,5 g/ 1 g
- flerumettet fett 8,5 g/ 3,5 g
Kostfiber 13 g/ 5,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei