Fremgangsmåte

Rør raskt sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Deigen skal være litt klissete, men ikke flytende. La deigen heve i 8-10 timer (over natten).

Når du står opp, kan du enten ta den enkleste måten og bare lage klatter av deigen med to spiseskjeer på et bakepapir. Vil du gjøre litt mer for et pent utseende på rundstykkene, kan du velte deigen ut på en melet kjøkkenbenk. Gjør du det siste, bretter du deigen over seg selv et par ganger, og deler den så i to. Strekk forsiktig hver del ut til lange pølser på benken.

Enten om du har lagt klatter på et bakepapir eller formet deigpølser, lar du deigen etterheve i ca. 30 minutter, mens ovnen varmer seg opp til 250 grader med et stekebrett inni.

Når ovnen er varm pensler du deigpølsene med vann og strør over frø, gjerne en blanding av dem du har brukt i deigen. Del opp pølsene i biter og legg dem rett på det forvarmede stekebrettet kledd med bakepapir. Har du lagd klatter på et bakepapir, pensler du også disse med vann og strør med frø før du forsiktig drar bakepapiret over på det varme stekebrettet.

Sett ned ovnstemperaturen til 225 grader, og stek rundstykkene i 12-15 minutter. De skal ha fått en fin farge på toppen og ha en hul lyd hvis du banker lett under.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! Har du en surdeigsstarter, erstatter du tørrgjæren med 2 ss av den. Fremgangsmåte er ellers den samme!

Ingredienser

Antall 12

300 g siktet mel (hvete eller spelt)
200 g sammalt mel (hvete eller spelt)
Ca. 60 g frø (som solsikke, linfrø, chia, sesam)
1 ts salt
3 ½ dl vann (romtemperert)
¼ ts. tørrgjær
Ekstra frø til å strø på toppen

Næringsinnhold per stk./ per 100 gram

Energi/Kalorier 174 kcal/ 226 kcal/
Karbohydrater 27 g/ 36 kcal
Proteiner 6 g/ 8 g
Fett 3,5 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 0,3 g/ 0,5 g
- enumettet fett 1 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 2 g
Kostfiber 4 g/ 5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei