Frokostblanding med hasselnøtter

Frokostblanding eller granola lager du selv med havregryn, havrekli, solsikkekjerner, linfrø, hvetekim, tørket frukt eller bær og serverer med yoghurt eller melk.

Frokostblanding med hasselnøtter

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 398 kcal
Karbohydrater 49 g
Proteiner 10,5 g
Fett 15 g
- hvorav mettet fett 1,5 g
- enumettet fett 8 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 11 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen, og oppbevar blandingen tørt i et glass eller i en boks med et tett lokk – helst på et kjølig sted.

Spis frokostblandingen sammen med søt eller sur melk eller yoghurt. Server gjerne med sesongens friske frukter eller bær.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: 

Ingredienser

5 dl havregryn
2 dl rugflak
2 dl byggflak
6 ss hvetekli
1 dl solsikkekjerner
2 dl hasselnøtter
2 dl tørket frukt eller bær