Glutenfrie scones

Scones lages med bakepulver som hevemiddel, og er derfor raskt å lage. De er aller best når de er nybakte og serveres varme eller lune. Supert å lage til frokost, lunsj, som kuvertbrød eller som tilbehør til koldtbordet.

Glutenfrie scones

Næringsinnhold per scones/ per 100 gram

Energi/Kalorier 218 kcal/ 270 kcal
Karbohydrater 23 g/ 29 g
Proteiner 5,5 g/ 7 g
Fett 11 g/ 13,5 g
- hvorav mettet fett 6,5 g/ 8 g
- enumettet fett 2,5 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 1 g
Kostfiber 2 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 250 °C.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre i romtemperert smør. Rør inn kefir og revet ost i deigen.

Form 10-12 scones. Bruk litt olje på hendene om deigen er klissete. Legg på en bakepapirkledd stekeplate. Strø eventuelt over litt havregryn og revet ost.

Stek sconesene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter eller til de er gylne.

Oppskrift og bilde er er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

3 dl glutenfrie havregryn
2 dl sorghum-mel
2 dl grovt glutenfritt mel
100 g romtemperert smør
½ ts salt
1 ss bakepulver
4 dl kefir/kulturmelk
2 dl revet ost