Fremgangsmåte
Bland havregryn og melk i en kjele. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt.
Fordel grøten i skåler og topp med friske bær.
TIPS! Grøten kan gjøres både glutenfri og laktosefri ved å bruke glutenfri havregryn og/eller laktosefri melk.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra melk.no.
Ingredienser
2 personer
2 dl havregryn
4 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
½ ts salt
50 g blåbær eller andre friske bær
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
| Energi/Kalorier | 242,5 kcal/ 91 kcal |
| Karbohydrater | 36 g/ 13,5 g |
| Proteiner | 12 g/ 4,5 g |
| Fett | 4,5 g/ 1,5 g |
| - hvorav mettet fett | 1 g/ 0,5 g |
| - enumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
| - flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
| Kostfiber | 5,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: