Fremgangsmåte
Ha melk, vann, havregryn og kruskakli i en kasserolle. Kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca. 5 minutter til den er passe tykk.
Smak til med litt salt før servering.
Tips: Server med frisk frukt eller kanel.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Nadin Martinuzzi.
Ingredienser
1 personer
Grøt
1 dl havregryn
1 ss kruskakli
1 dl lettmelk
1 ½ dl vann
¼ ts salt
Topping
2 ss rørte tyttebær
Melk
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 282 kcal/ 68 kcal |
| Karbohydrater | 44 g/ 10,5 g |
| Proteiner | 12,5 g/ 3 g |
| Fett | 5 g/ 1 g |
| - hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
| - enumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
| - flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
| Kostfiber | 5,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: