Fremgangsmåte

Ha melk, vann, havregryn og kruskakli i en kasserolle. Kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca. 5 minutter til den er passe tykk.

Smak til med litt salt før servering.

Tips: Server med frisk frukt eller kanel.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Nadin Martinuzzi.

Ingredienser

1 personer

Grøt
1 dl havregryn
1 ss havrekli
1 dl lettmelk
1 ½ dl vann
¼ ts salt

Topping
2 ss rørte tyttebær
Melk

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 282 kcal/ 68 kcal
Karbohydrater 44 g/ 10,5 g
Proteiner 12,5 g/ 3 g
Fett 5 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 5,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja