Fremgangsmåte

Ha havregryn og vann eller melk i en kjele og kok opp. La det småkoke 4–5 minutter før du tilsetter malt ingefær og salt.

Ta kjelen av plata. Riv pære på et rivjern og rør det inn i grøten.

Server grøten med pære eller andre frukt og bær på toppen.

NB: Næringsberegningen er gjort med melk med 0,5 % fett. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Maria Villmones Bondeson

Ingredienser

4 personer

200 g (ca. 5 dl) lettkokt havregryn
10 dl vann eller melk
1 ts malt ingefær
1 ts salt
2 stk pære i skiver (eller andre frukt og bær til servering)

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 320 kcal/ 85 kcal
Karbohydrater 49 g/ 13 g
Proteiner 15 g/ 4 g
Fett 5 g/ 1,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 9 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei