Fremgangsmåte
Ha havregryn og vann eller melk i en kjele og kok opp. La det småkoke 4–5 minutter før du tilsetter malt ingefær og salt.
Ta kjelen av plata. Riv pære på et rivjern og rør det inn i grøten.
Server grøten med pære eller andre frukt og bær på toppen.
NB: Næringsberegningen er gjort med melk med 0,5 % fett.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Maria Villmones Bondeson
Ingredienser
4 personer
200 g (ca. 5 dl) lettkokt havregryn
10 dl vann eller melk
1 ts malt ingefær
1 ts salt
2 stk pære i skiver (eller andre frukt og bær til servering)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 320 kcal/ 85 kcal |
Karbohydrater | 49 g/ 13 g |
Proteiner | 15 g/ 4 g |
Fett | 5 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 9 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: