Havrelapper med bær og yoghurt

Har du lyst på noe ekstra kos i matpakka bør du prøve disse havrelappene med bær og vaniljeyoghurt.

Havrelapper med bær og yoghurt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 457 kcal/ 147 kcal
Karbohydrater 24,5 g/ 8 g
Proteiner 20 g/ 6,5 g
Fett 30 g/ 10 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 14,5 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 8,5 g/ 3 g
Kostfiber 3,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til lappene. Røren skal være glatt og bør få svelle i 30 minutter før steking.

Stek lappene i en panne med litt margarin. Har du panne med belegg trenger du ikke stekefett til steking.

Tips: Denne retten kan gjøres glutenfri ved bruke glutenfri havregryn. 

Næringsberegningen inkluderer ikke honning. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Veslemøy Vråskar

Ingredienser

1 stk egg
½ ss honning (kan sløyfes)
½ dl havregryn
1 ss rapsolje
½ dl kesam mager, 1 %
1 dl ekstra lett melk
1 ss flytende margarin til steking

1 ss hakkede valnøtter
2 ss bringebær
2 ss blåbær
2 ss vaniljeyoghurt