Fremgangsmåte

Hold igjen ca. 2 dl av melet. Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, inkludert gjær og salt. Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland det godt sammen.

Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv. Bland/elt godt sammen for hand i ca. 5 min. Tilsett resten av melet helt mot slutten. Heves i 45 min.

Bruk en skje og legg deigen som rundstykker på bakepapirkledt stekebrett.

Det blir ca. 16–20 rundstykker avhengig av størrelse. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca. 1 time.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 °C i 15–20 min.

Avkjøles på rist.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! Egner seg godt til frysing.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

Antall 20

1 kg grovbakstmel
1 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
3 dl hvetekli
2 dl havrekli
1 dl linfrø
½ dl havregryn (lettkokte)
2 dl solsikkefrø
12 dl lunkent vann
2 ss rapsolje

Næringsinnhold per stk/ per 100 g

Energi/Kalorier 262 kcal/ 197 kcal
Karbohydrater 36 g/ 27 g
Proteiner 9,5 g/ 7 g
Fett 7 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 2 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 2,5 g
Kostfiber 8 g/ 6 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei