Hjemmelaget granola

Granola er en type müsliblanding med korn og nøtter. Passer godt til yoghurt og bær, som et alternativ til brødskiver og grøt til frokost.

Hjemmelaget granola

Næringsinnhold per 100 g

Energi/Kalorier 435 kcal
Karbohydrater 32 g
Proteiner 12 g
Fett 28 g
- hvorav mettet fett 3 g
- enumettet fett 12 g
- flerumettet fett 11 g
Kostfiber 8 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rør sammen alt det tørre. Ha eplejuice, rapsolje, honning og ev. Sukringold i en kasserolle, og varm opp til alt er oppløst. Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.

Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel den jevnt utover. Stek granolaen midt i ovnen ved 140 grader (vanlig over- og undervarme) i 50-60 minutter, til blandingen har en jevn lys brunfarge. Rør i blandingen cirka hvert 10-15 minutt for å få et jevnt stekt resultat.

La blandingen avkjøles. Hvis ønskelig kan du tilsette tørket frukt og bær. Hell deretter blandingen på et stort glass eller i en boks. Frokostblandingen er holdbar i ca 1 måned. Hvis du ønsker å bruke tørket bær/frukt vil blandingen få et høyere innhold av karbohydrater. Granola blir glutenfri ved å erstatte havregryn med med glutenfrie havregryn.

Tips! Bruk sammen med yoghurt og friske bær til frokost.

Ingredienser

250 gram store havregryn
50 gram solsikkekjerner
50 gram sesamfrø
50 gram mandler (skivet)
50 gram valnøtter, grovt hakket
50 gram hasselnøtter, grovt hakket
2 klyper maldonsalt
1 dl eplejuice (eller annen fruktjuice)
1 ss akasiehonning (ev.vanlig honning)
1 ss rapsolje
Ev. 25 g Sukringold