Kikertpannekaker

Prøv en litt spennende variant av pannekaker, med kikertmel og friske grønnsaker. Kikertmel gjør at pannekakene er mer blodsukkervennlig, enn ved bruk av hvetemel. Alternativ lunsj eller kveldsmat.

Kikertpannekaker

Næringsinnhold per stk/ per 100 gram

Energi/Kalorier 112 kcal/ 150 kcal
Karbohydrater 10,5 g/ 14 g
Proteiner 5 g/ 7 g
Fett 5 g/ 6,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 3 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 2 g
Kostfiber 3 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland sammen kikertmel, vann, bakepulver, gurkemeie, spiskummin, hvitløkspulver/ hvitløk og salt etter smak. Bland godt sammen, slik at alle klumper blir borte.

Tilsett sitron (ev. eddik, eller eplecider) og bland godt sammen. Ha deretter i grønnsakene bland alt sammen til en røre.

Forvarm en panne til middels varme, og smelt margarin i panna. Bruk en øse og lag fire små kikertpannekaker av røren. Stek over et par omganger. Bruk en stekespade til å forme kakene. Stek i 4-5 min., snu og stek videre 4-5 min. til. Pannekakene kommer til å heve en god del.

Server gjerne med avokado og skinke, eller med litt lettrømme/kesam og friske urter på toppen. Passer også godt til annet salt pålegg.

Tips! Kikertpannekakene er laktosefri hvis du bruker rapsolje til steking.

 

Ingredienser

1 ½ dl kikertmel*
1 ½ dl vann
½ teskje bakepulver
En klype gurkemeie
½ teskje spiskummin
1/4 teskje hvitløkspulver/ev. ½ fedd fersk
Havsalt etter smak
Saften av en halv liten sitron, 1 teskje eplecider eller eddik
1 håndfull fersk spinat
1 liten håndfull champignon
½ sjalottløk, finhakket
7 cherrytomater, delt i to eller fire
1 ss rapsolje eller mykt margarin til steking

*Kikertmel får du kjøpt på Helsekost og på nettbutikker som selger helsekost.