Kjøleskapsgrøt med friske bær

Velger du kjøleskapsgrøt til frokost får du enkelt en næringsrik og god start på dagen. Havre gir energi som varer og hjertevennlig fiber og fett. Bær på toppen hjelper kroppen å nyttiggjøre mineralene.

Kjøleskapsgrøt med friske bær

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 262 kcal/ 118 kcal
Karbohydrater 35,5 g/ 16 g
Proteiner 11,5 g/ 5 g
Fett 7 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Fordel bær, havregryn, revet eple og melk i fire glass eller en annen beholder med lokk.

Ha på lokk, og sett glass i kjøleskapet til neste morgen.

Rør rundt i grøten like før servering og tilsett vaniljekesam.

Pynt med friske bær og nøtter, frø eller ristet havregryn.

Spe med mer melk hvis grøten er for fast.

NB: Næringsberegningen er gjort med bruk av lettmelk (0,5% fett) men inluderer ikke eventuelle bær eller nøtter til topping. 
Tidsberegningen inkluderer aktiv tilberedning. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Per Sollerman

Ingredienser

4 dl havregryn
4 dl melk
2 dl vaniljekesam (gjerne en mager variant)
2 finrevne epler
Bringebær, blåbær eller andre friske bær
Nøtter og ristede havregryn til pynt