Hjemmelaget knekkebrød

Lag ditt eget knekkebrød - grovt og godt til alle måltider!

Hjemmelaget knekkebrød

Næringsinnhold per stk

Energi/Kalorier 94 kcal
Karbohydrater 5 g
Proteiner 3,5 g
Fett 6 g
- hvorav mettet fett 1 g
- enumettet fett 2 g
- flerumettet fett 3 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på varmluft 180 grader

Rør sammen alle ingrediensene og fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir.

Rut opp knekkebrødene før steking. Ca 32 ruter.

Stek knekkebrødene i varmluftsovn ved 180 grader i 40 minutter. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 grader. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.

Næringsberegningene er gjort ut i fra 1 stk av 32 ruter.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

2 dl sammalt rug, fin
2 dl lettkokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl hvetekli (kruskakli)
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
1 ts salt
7 dl vann