Fremgangsmåte

Stek kyllingen i middels varm stekepanne, til den er gjennomstekt. Krydre med salt, pepper og chilipulver før du steker den. Har du kyllingrester kan de benyttes som de er, men krydre dem gjerne om nødvendig.

Skjær opp appelsinen og grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang. Lag dressingen ved å røre sammen lettrømme og chilisaus (salsa eller noe annet som kan gi en litt spicy smak på dressingen. Smak deg frem til du får ønsket styrke på dressingen, og smak også til med salt og pepper.

Bre ca. 1 ss dressing utover tortillaen og fordel grønnsaker og appelsinbåter på midten. Legg kyllingstrimlene oppå grønnsakene, drypp over litt dressing og fordel spirer over. Rull tortillaene stramt sammen, og pakk dem gjerne inn i plast eller matpapir dersom du ikke skal nyte dem umiddelbart.

Ved servering deles tortillarullen i to på skrått og nytes umiddelbart. For et lite mellommåltid kan du dele wrapen i to og dele med en venn. Dette er også en ypperlig snacks, del tortillarullen i mindre biter og tre dem på en coctailpinne/tannstikker.

Tips! For å få en laktosefri rett kan du bruke laktosefri rømme. Ønsker du glutenfri wraps kan du bruke glutenfrie wraps. Det finnes frossent i mange butikker.

Oppskriften er lagd av Trines Matblogg i samarbeid med Diabetesforbundet. Foto: Trines Matblogg. 

Ingredienser

2 personer

1 kyllingbryst, i strimler
Chilipulver
2 grove (små) tortillalefser
1 appelsin, i båter
1 liten gulrot, i strimler
Agurk, i staver
Isbergsalat eller annen salat, strimlet
Spirer
3 ss lettrømme, 10 %
1 ss hot chilisaus, salsa eller lignende
Salt og pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 280 kcal/ 85 kcal
Karbohydrater 27 g/ 8 g
Proteiner 30 g/ 9 g
Fett 5,5 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1 g
- enumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,2 g
Kostfiber 5,5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja