Matmuffins med fetaost, cherrytomat og spinat

Matmuffins med fetaost, cherrytomat og spinat er saftige og gode, og passer godt til matpakka. Du kan også servere dem som en enkel hverdagsmiddag med en spekeskinke og en salat til.

Matmuffins med fetaost, cherrytomat og spinat

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 149 kcal / 210 kcal
Karbohydrater 12 g/ 16 g
Proteiner 6,5 g / 9,5 g
Fett 8 g / 11 g
- hvorav mettet fett 2 g / 2,5 g
- enumettet fett 3,5 g / 5 g
- flerumettet fett 1,5 g / 2,5 g
Kostfiber 2,5 g / 3 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene utenom fyllet i en bakebolle, og bland godt.

Del fetaosten i biter, tomatene i båter og grovhakk babyspinaten. Bland forsiktig inn i muffinsrøren.

Bruk et muffinsbrett med plass til 12 muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet og fyll 2/3 av formen.
Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20–25 minutter. Avkjøl på rist.

Tips! Kan brukes som mellommåltid eller i matpakka.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra brød og korn. Foto: Nadin Martinuzzi.

Ingredienser

Muffinsrøre:
160 g fullkornshvetemel (Fibra)
30 g solsikkekjerner
30 g sesamfrø
2 ts bakepulver
1 ts sukker
¼ ts salt
2 egg
150 g mager kesam 
½ dl melk
3 ss olje

Fyll:
75 g fetaost
10 røde cherrytomater
50 g babyspinat