Matpakketips: Havrepannekaker

Havrepannekaker består kun av havre, egg og litt melk. Det er derfor superenkelt å lage, og er et godt og sunt alternativ til brød.

Matpakketips: Havrepannekaker

Næringsinnhold per stk

Energi/Kalorier 136 kcal
Karbohydrater 13 g
Proteiner 6 g
Fett 6 g
- hvorav mettet fett 1,5 g
- enumettet fett 2,5 g
- flerumettet fett 1,2 g
Kostfiber 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Ha havregryn og egg i en bolle. Bland alt godt sammen.Spe i med litt lettmelk hvis røren blir for tykk. Ha margarin i en stekepanne.

Bruk to spiseskjeer, legg en klatt røre i stekepanna og form den til en liten pannekake. Røren gir 6 pannekaker. Stek pannekakene på begge sider til gjennomstekt.

Havrepannekakene kan brukes som brød til lunsjen.

Ønsker du søte havrepannekaker kan du tilsette 2 ts sukrin eller annen søtning tilsvarende 2 ts sukker.

Tips! Retten blir glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn. Retten blir laktosefri ved å bruke laktosefri lettmelk.

Ingredienser

3 dl havregryn
3 egg
Litt lettmelk
1 ss myk margarin til steking