Fremgangsmåte

Ha havregryn og egg i en bolle. Bland alt godt sammen.Spe i med litt lettmelk hvis røren blir for tykk. Ha margarin i en stekepanne.

Bruk to spiseskjeer, legg en klatt røre i stekepanna og form den til en liten pannekake. Røren gir 6 pannekaker. Stek pannekakene på begge sider til gjennomstekt.

Havrepannekakene kan brukes som brød til lunsjen.

Ønsker du søte havrepannekaker kan du tilsette 2 ts sukrin eller annen søtning tilsvarende 2 ts sukker.

Tips! Retten blir glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn. Retten blir laktosefri ved å bruke laktosefri lettmelk.

Ingredienser

Antall 6

3 dl havregryn
3 egg
Litt lettmelk
1 ss myk margarin til steking

Næringsinnhold per stk/ per 100 g

Energi/Kalorier 131 kcal/ 200 kcal
Karbohydrater 12 g/ 19 g
Proteiner 7 g/ 10,5 g
Fett 5,5 g/ 8,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 2,5 g
- enumettet fett 2 g/ 3 g
- flerumettet fett 1 g/ 2 g
Kostfiber 2 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja