Fremgangsmåte

Visp sammen egg, vann og salt.

Hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene. Legg på revet ost og skinke og brett den ene halvdelen over på den andre.

Hvelv omeletten over på tallerken, slik at undersiden kommer opp.

Til matpakke må omeletten avkjøles før den legges i matboks. Legg eventuelt omeletten sammen med en skive grovbrød, og pakk den inn sammen med noen skiver tomat og agurk til en deilig lunsj. Omeletten metter også godt uten brød. Det kan også legges ved noen båter med eple i matpakken.

Næringsinnholdet er beregnet uten brødskive og eple.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

1 personer

2 stk egg
2 ss vann
1⁄2 ts salt
1⁄2 ss margarin til steking
3 ss revet lett hvitost
1 skive kokt skinke i strimler
1⁄2 stk tomat i skiver
Noen skiver agurk

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 304 kcal/ 116 kcal
Karbohydrater 2 g/ 0,5 g
Proteiner 26 g/ 10 g
Fett 21 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 7 g/ 2,5 g
- enumettet fett 7,5 g/ 3 g
- flerumettet fett 4 g/ 1,5 g
Kostfiber 1 g/ 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja