Fremgangsmåte

Vask og rens spinat. Bland med olivenolje, salt og pepper i en bolle.

Fordel cottage cheese jevnt utover på et av polarbrødene. Legg så på tomatskiver, kyllingpålegg og spinat.

Legg på et nytt polarbrød og press litt ned. Sett et trespyd i to av hjørnene og tre på en oliven på hvert av dem. Del sandwichen i to diagonalt. Oliven kan ev. erstattes med små cherrytomater.

Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

2 personer

2 stk polarbrød, grovt
2 stk tomat i skiver
6 skive kyllingpålegg naturell
100 g frisk spinat
2 ss cottage cheese
2 ts olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 stk sorte oliven
2 stk trepinne

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 236 kcal/ 96 kcal
Karbohydrater 20 g/ 8 g
Proteiner 17 g/ 7 g
Fett 8,5 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 1 g
- enumettet fett 4,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 6 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja