Fremgangsmåte

Vask salaten og grønnsakene, og kutt grønnsakene i biter.

Fjern skallet og den innerste kjernen på ananasen. Denne kjernen er litt hardere enn resten av frukten.

Del avokadoen i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet. Del i mindre biter.

Bland sammen oljedressingen. Bruker du friske urter kan du heller tilsette dette i selve salaten.

Ha enten oljedressingen over salaten eller ved siden av.

Tips! For å tilføre mer protein og fylde i salaten kan du for eksempel tilsette kylling. Du kan også bruke bønner, kikerter for å tilføre protein, men fortsatt holde den vegetar. Salaten kan også serveres med grovbrød. 

Ingredienser

3 personer

1 pose Babyleafsalat
1 gul paprika
1 stor avokado
12 stk cherrytomater
1/2 ananas
50 gram valnøtter

2 ss olivenolje
2 ss balsamico
1 ss tørt urtekrydder eller friske urter
Litt salt
Litt pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 399 kcal/ 115 kcal
Karbohydrater 18,5 g/ 5,5 g
Proteiner 5 g/ 1,5 g
Fett 32 g/ 9,5 g
- hvorav mettet fett 4 g/ 1 g
- enumettet fett 16 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 8,5 g/ 2,5 g
Kostfiber 5,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei