Nøttepålegg

Hjemmelaget nøttepålegg av hasselnøtter, kjempegodt på brødskiven med banan og litt honning. Pålegget passer for alle, også veganere og vegetarer.

Nøttepålegg

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 172 kcal / 642 kcal
Karbohydrater 1,5 g / 6 g
Proteiner 3,5 g / 14 g
Fett 16 g / 60,5 g
- hvorav mettet fett 2 g / 7,5 g
- enumettet fett 11,5 g / 43 g
- flerumettet fett 2 g / 7,5 g
Kostfiber 2,5 g / 9 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Oppskriften gir nøttepålegg til ca. 10 skiver. Næringsinnhold per porsjon er nøttepålegg til ca. 1 brødskive.

Fordel hasselnøttene på et stekebrett med eller uten bakepapir. Rist hasselnøttene midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 175 C. Pass på at hasselnøttene ikke blir brent.

La hasselnøttene avkjøles litt før du piller av løst skall. Dette tar litt tid ettersom man må pille én og én nøtt. Hvis du ser at skallet sitter veldig løst på hasselnøttene kan du ta de en sil og riste av skallet. La nøttene avkjøle seg helt før neste steg.

Ha hasselnøtter, olje, sukker og salt i en blender og kjør til en klissete, seig masse. Jo lenger du kjører nøttepålegget i blenderen, jo mer flytende blir det.

Smør nøttepålegg på grovt brød.

Tips! Topp brødskivene med bananskiver.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn.

Ingredienser

250 g hasselnøtter
1 ss kokosolje
1 ts brunt sukker
1 klype salt