Omelett med tomat og basilikum

Omelett er enkelt å lage og er en god erstatter for brødmåltid. Egg er i tillegg full av næring og du holder deg lenge mett. Prøv denne varianten med basilikum og tomat.

Omelett med tomat og basilikum

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 208 kcal
Karbohydrater 2 g
Proteiner 13 g
Fett 16 g
- hvorav mettet fett 3,5 g
- enumettet fett 7,4 g
- flerumettet fett 3 g
Kostfiber 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, vann og salt. Smelt margarin/olje i en panne og hell i en fjerdedel av eggeblandingen.

Stek omeletten ved å skyve den stivnete massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen

Skyll og del tomatene i to. Skjær basilikumen i biter.

Legg på en fjerdedel av tomatene og basilikumen, når omeletten begynner å bli ferdig. Brett den dobbelt, og hvelv den over på en tallerken. Gjenta for de tre neste omelettene.

Kan gjerne serveres med en lett salat.

Retten er laktosefri så lenge man bruker rapsolje eller melkefri margarin til steking.

Tidsforbruk angitt er for en omelett.

Ingredienser

8 små egg eller 6 store egg
8 ss vann
¼ ts salt
2 ss rapsolje eller myk margarin
16 cherrytomater
1 dl frisk basilikum