Omelettmuffins

Hvorfor ikke lage omeletten i muffinsformer? Enkelt og praktisk å ha i matpakken sammen med oppkuttede staver av forskjellige grønnsaker.

Omelettmuffins

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 370 kcal/ 110 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 1 g
Proteiner 39 g/ 12 g
Fett 21 g/ 6,5 g
- hvorav mettet fett 9 g/ 2,5 g
- enumettet fett 7 g/ 2 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 1,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rens og skyll spinaten godt. Legg bladene over på kjøkkenpapir og la de renne godt av seg.

Hakk spinatbladene grovt.

Egg og melk piskes lett.

Tilsett revet ost, skinkebiter, halve cherrytomater og spinat.

Hell røren i muffinsformer og stek dem på 180 grader i ca. 15 minutter.

Tips! Omelettmuffinsene blir laktosefrie hvirs du bruker laktosefri melk. Hvitost inneholder svært lite laktose, og anses derfor som laktosefritt. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 stk egg
4 ss lettmelk
100 g revet hvitost, lett
100 g kokt skinke i biter
12 stk rød cherrytomat - delt i to
2 dl hakket frisk spinat