Fremgangsmåte

Elt sammen ingrediensene til paideigen i en bolle, eller miks den sammen i en food prosessor. Kna den godt sammen. Trykk deigen ut i små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen med en gaffel.

Kjevl ut resten av deigen og stikk ut små «lokk». Sett bunnene og lokkene i kjøleskapet i 15 minutter. Pensle deretter lokkene med egg og stek lokk og paiene i ovn i ca. 10 minutter ved 200 °C.

Damp spinat i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Visp sammen eggene i en bolle. Ha i spinat og resten av ingrediensene til fyllet og bland godt. Hell fyllet over i de forstekte paibunnene. Lokkene kan du spare på til servering.

Stek paiene videre på 175 °C i ca. 20 minutter, til eggeblandingen har stivnet.

Server paiene med de sprø lokkene, salat og balsamicoeddik. Dersom du ønsker mindre karbohydrater kan du droppe lokkene. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

Paibunn:
90 g hvetemel
90 g sammalt hvete, grov
40 g flytende margarin
1 dl kesam original
2 ss vann
½ stk egg til pensling
1 pakke blandet babybladsalat (à 65g)
2 ss balsamicoeddik

Fyll:
4 stk egg
200 g frisk spinat
4 båter finhakket hvitløk
1 dl revet lettere hvitost
2 dl kesam original
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt muskat

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 446 kcal / 157 kcal
Karbohydrater 33 g / 11,5 g
Proteiner 24 g / 8,5 g
Fett 22,5 g / 8 g
- hvorav mettet fett 10 g / 3,5 g
- enumettet fett 5,5 g / 2 g
- flerumettet fett 3 g / 1 g
Kostfiber 5,5 g / 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja