Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til røren sammen i en blender, til du har en fin og jevn røre. La den svelle i ca. 15 minutter.

Røren gir ca. 8 pannekaker. Hell røre i en stekepanne med margarin, og stek på forholdsvis sterk varme. Snu pannekaken når røren har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.

Skjær løk i tynne skiver. Del avokado og ta ut steinen. Ta innmaten ut av skallet med en skje og skjær det i skiver.

Fyll wrapsene med salat, rødløk, avokado og kalkunpålegg.

Matpakke eller lunsj til dagen etter? Pannekakene kan fint pakkes inn og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.

NB! Næringsberegningen inkluderer ikke honning.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4 personer

5 stk egg
(1 ss flytende honning, valgfritt)
1⁄2 ts salt
1⁄2 dl mel
11⁄2 dl melk
100 g frisk spinat
2 ss margarin til steking
1⁄2 stk rødløk
2 stk små avokado
2 stk hjertesalat
200 g naturell kalkunpålegg eller kyllingpålegg

Næringsinnhold per porsjon/per 100 gram

Energi/Kalorier 392 kcal/ 117 kcal
Karbohydrater 8 g/ 2,5 g
Proteiner 24 g/ 7,5 g
Fett 28 g/ 8,5 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 2 g
- enumettet fett 14,5 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 5 g/ 1,5 g
Kostfiber 4,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja