Fremgangsmåte

Skjær laks i små terninger.

Press saften av lime og skjær avokado i tynne skiver.

Bland lime og olivenolje, og vend inn lakseterningene.

Ha avokadoskiver og laksetartar på ristet brød, og server med rosépepper drysset over.

Tips! Ønsker du en reduksjon i karbohydrater kan du bruke lavkarbobrød. Lavkarbobrød kan også lages selv.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Godfisk.no

Ingredienser

Antall 8

600 g laksefilet, uten skinn og bein
½ stk lime
3 stk små avokado
1 ss olivenolje

Tilbehør
8 skiver brød, grovt
Rosépepper

Næringsinnhold per stk./ per 100 gram

Energi/Kalorier 368 kcal/ 218 kcal
Karbohydrater 16 g/ 9,5 g
Proteiner 19 g/ 11 g
Fett 24,5 g/ 14,5 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 2,5 g
- enumettet fett 12 g/ 7 g
- flerumettet fett 5,5 g/ 3,5 g
Kostfiber 4,5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei