Tomat- og mozzarellasalat på glass

En salat med friske tomater og fersk mozzarella er aldri feil! Spis tomat- og mozzarellasalaten som et lite mellommåltid, til lunsj eller server den som forrett til dine gjester.

Tomat- og mozzarellasalat på glass

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 450 kcal / 184 kcal
Karbohydrater 5,5 g / 2 g
Proteiner 38 g / 15,5 g
Fett 30 g / 12 g
- hvorav mettet fett 14 g / 5,5 g
- enumettet fett 12 g / 5 g
- flerumettet fett 1 g / 0,5 g
Kostfiber 1,5 g / 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Pisk raskt sammen balsamicoeddik og olje, smak til med salt og pepper. Hell dressingen i bunnen av et glass med lokk.

Skjær tomat og mozzarella i tynne skiver. Legg skivene lagvis i glasset, med noen blader basilikum mellom.

Pynt eventuelt med en liten cherrytomat eller basilikum på toppen om du skal servere salaten straks. Hvis, ikke sett på lokk og nyt salaten når det er tid for lunsj.

Oppskrift er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Getty Images / Yulia_Kotina

Ingredienser

4 ss balsamicoeddik
4 ss virgin olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
4 stk tomat
4 stk fersk lett mozzarella (á 125 g)
24 blader frisk basilikum