Valnøttbrød

Et saftig og godt brød med valnøtter og frø.

Valnøttbrød

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 154 kcal
Karbohydrater 22 g
Proteiner 5 g
Fett 4 g
- hvorav mettet fett 0,5 g
- enumettet fett 1,5 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

1 porsjon = 2 brødskiver av 35 gram.

Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett oljen og det tørre. Elt deigen godt sammen og la den forheve i minst 30 min.

Elt inn nøttene i deigen. Del deigen i tre like store deler. Legg i smurte brødformer eller form runde brød og legg dem på stekebrett. Etterhev i minst 30 min.

Pensles med melk/egg eller sprayes med temperert vann. Strø solsikkekjerner over brødene og stek dem ved 200 °C på nederste rille, ca. 40 min.

Dusj brødet med vann under steking for sprø skorpe.

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

1 l vann
50 g gjær
½ dl olivenolje
1 ts salt
10 dl hvetemel
6-8 dl sammalt hvete
6-8 dl sammalt rug fin
100 g valnøtter, hakket
20 g solsikkekjerner