Fremgangsmåte

1 porsjon = 2 brødskiver av 35 gram.

Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett oljen og det tørre. Elt deigen godt sammen og la den forheve i minst 30 min.

Elt inn nøttene i deigen. Del deigen i tre like store deler. Legg i smurte brødformer eller form runde brød og legg dem på stekebrett. Etterhev i minst 30 min.

Pensles med melk/egg eller sprayes med temperert vann. Strø solsikkekjerner over brødene og stek dem ved 200 °C på nederste rille, ca. 40 min.

Dusj brødet med vann under steking for sprø skorpe.

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

Antall 3

1 l vann
50 g gjær
½ dl olivenolje
1 ts salt
10 dl hvetemel
6-8 dl sammalt hvete
6-8 dl sammalt rug fin
100 g valnøtter, hakket
20 g solsikkekjerner

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 154 kcal
Karbohydrater 22 g
Proteiner 5 g
Fett 4 g
- hvorav mettet fett 0,5 g
- enumettet fett 1,5 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei