Fremgangsmåte

Skyll bønnene og kikertene i et dørslag. Bland bønnene, vårløken og krydderurtene i en bolle. Lag en dressing med olje, sitronsaft, salt og pepper, og hell den over.

Hvis du ikke har friske krydderurter, bland 1–2 ts tørre krydderurter i dressingen og la de stå og trekke en stund.

Retten kan enten nytes alene eller som tilbehør til kylling/kjøtt/fisk.

Tips! Du kan også lage salatene med tørre bønner, men da må de ligge natten over i bløt og kokes etter anvisningen på pakken. Husk å helle av vannet de har ligget i bløt i. Da fjernes noe av de gassdannende stoffene.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

4 personer

1 boks hermetiske salatbønner
1 boks hermetiske kikerter
4 varløk, ½ purre eller 1 liten rødløk, hakket
2 ss friske krydderurter, finhakket
4–5 ss olivenolje/rapsolje
3 ss sitronsaft
½ ts salt
½ ts pepper

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 228 kcal/ 148 kcal
Karbohydrater 16,5 g/ 11 g
Proteiner 10 g/ 6,5 g
Fett 12 g/ 7,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 1 g
- enumettet fett 8 g/ 5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 1 g
Kostfiber 8 g/ 5,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei