Fremgangsmåte

Tin lammeskaven.

Vask purren og skjær den i ringer. Skjær sopp og gulrot i skiver. Riv hvitløk.

Varm margarin i en gryte og stek kjøttet på sterk varme i 3-4 minutter.

Ha i purre, sopp, gulrot og hvitløk, og stek videre i et par minutter.

Hall i vann, fløte og soyasaus. Kok opp og la gryteretten småkoke i cirka 10 minutter.

Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille.

Server med rørte tyttebær og kokte poteter (NB: dette er ikke inkludert i næringsbergeningen)

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen

Ingredienser

4 personer

600 g lammeskav
2 ss margarin til steking
1 stk purre
500 g frisk sjampinjong
2 stk gulrot
1 båt hvitløk
2 dl vann
3 dl matfløte
2 ss soyasaus
½ ts salt
¼ ts grovmalt pepper
2 ss hakket frisk persille

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 544 kcal/ 108 kcal
Karbohydrater 9 g/ 2 g
Proteiner 35,5 g/ 7 g
Fett 40 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 19 g/ 3,5 g
- enumettet fett 12,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja