Fremgangsmåte
Skjær tomater i båter, agurk i mindre biter, løk i tynne båter, og riv salaten opp i passende biter. Bland grønnsakene sammen, og vend inn fetaost. Legg salaten på en tallerken eller i en bolle, og ha på litt av oljen fra fetaosten og tzatziki.
Ha krydder på lårskivene, og grill dem raskt på sterk varme i cirka 2 minutter på hver side. Flytt skivene litt unna varmen eller skru ned varmen på stekeplata, legg på lokk og la dem ettersteke i cirka 3-4 minutter.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen
Ingredienser
4 personer
800 g ferdigmarinert lammelår i skiver
2 stk tomat
½ stk agurk
½ stk rødløk
4 blad isbergsalat
1 pk fetaost med oliven
3 dl tzatziki
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 560 kcal/ 122 kcal |
Karbohydrater | 9 g/ 2 g |
Proteiner | 49 g/ 10,5 g |
Fett | 36 g/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 18,5 g/ 4 g |
- enumettet fett | 11 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: