Linsesalat med fetaost

En lun og deilig linsesalat med masse gode smaker som godt kan serveres alene sammen med godt brød, eller som tilbehør til for eksempel kalkun. Du kan selvfølgelig også bruke linser fra boks, men de du koker selv blir absolutt best.

Linsesalat med fetaost

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 396 kcal / 200 kcal
Karbohydrater 20 g / 10 g
Proteiner 12 g / 6 g
Fett 28,5 g / 14,5 g
- hvorav mettet fett 6,5 g / 3,5 g
- enumettet fett 18 g / 9 g
- flerumettet fett 2 g / 1 g
Kostfiber 5 g / 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kok linser i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Mens linsene koker forbereder du resten. Rens granateple, plukk ut kjernene og ha dem i en litt stor bolle. Riv spinat og basilikum grovt, og ha det bollen med granateple.

Visp sammen sennep, sukker/honning, eddik, hvitløk, salt og pepper i en liten skål. Spe inn olje mens du rører.

Hell av kokevannet på linsene og skyll dem raskt i kaldt vann. La dem renne godt av seg. Bland linsene med resten av ingrediensene i bollen og ha i dressingen. Rør alt sammen og smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Bland forsiktig inn fetaost til slutt.

Tips! Serveres alene eller som tilbehør. 

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

250 g linser, brune/sorte Puy eller grønne
1 stk. granateple
2 stk. snittet vårløk
1 pose babyspinat (á 65 g)
4 stilker finhakket frisk basilikum 
100 g smuldret fetaost

Dressing:
2 ts dijon sennep
1 ts sukker eller flytende honning
3 ss eplecider- eller rødvinseddik
1 båt finhakket hvitløk
1 ts salt (gjerne urtesalt)
½ ts pepper
1 dl oliven- eller rapsolje