Fremgangsmåte
Lag "spagetti" av squash og gulrot med et julienne-jern, en ostehøvel og skjær i strimler eller bruk en spiralizer (kjøkkenredskap for strimling av grønnsaker).
Tilsett finhakket hvitløk, olivenolje og hakket frisk basilikum.
Bland godt og server til middagen.
Tips! Fres gjerne grønnsakspagettien i pannen og server den varm.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Jon Marius Nilsson
Ingredienser
4 personer
1 stk grønn squash
2 stk gulrot
1 båt finhakket hvitløk
2 ss olivenolje
1 dl hakket frisk basilikum
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 72 kcal/ 61 kcal |
| Karbohydrater | 4 g/ 3,5 g |
| Proteiner | 1,5 g/ 1 g |
| Fett | 5 g/ 4,5 g |
| - hvorav mettet fett | 1 g/ 0,5 g |
| - enumettet fett | 4 g/ 3 g |
| - flerumettet fett | 0,5 g/ 0,5 g |
| Kostfiber | 1,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: