Fremgangsmåte

Lag "spagetti" av squash og gulrot med et julienne-jern, en ostehøvel og skjær i strimler eller bruk en spiralizer (kjøkkenredskap for strimling av grønnsaker).

Tilsett finhakket hvitløk, olivenolje og hakket frisk basilikum.

Bland godt og server til middagen.

Tips! Fres gjerne grønnsakspagettien i pannen og server den varm.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Jon Marius Nilsson

Ingredienser

4 personer

1 stk grønn squash
2 stk gulrot
1 båt finhakket hvitløk
2 ss olivenolje
1 dl hakket frisk basilikum

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 72 kcal/ 61 kcal
Karbohydrater 4 g/ 3,5 g
Proteiner 1,5 g/ 1 g
Fett 5 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,5 g
- enumettet fett 4 g/ 3 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 1,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei