Fremgangsmåte

Lag "spagetti" av squash og gulrot med et julienne-jern, en ostehøvel og skjær i strimler eller bruk en spiralizer (kjøkkenredskap for strimling av grønnsaker).

Tilsett finhakket hvitløk, olivenolje og hakket frisk basilikum.

Bland godt og server til middagen.

Tips! Fres gjerne grønnsakspagettien i pannen og server den varm.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Jon Marius Nilsson

Ingredienser

4 personer

1 stk grønn squash
2 stk gulrot
1 båt finhakket hvitløk
2 ss olivenolje
1 dl hakket frisk basilikum

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 75 kcal/
Karbohydrater 4 g/
Proteiner 1,5 g/
Fett 5,5 g/
- hvorav mettet fett 0,8 g/
- enumettet fett 4 g/
- flerumettet fett 0,5 g/
Kostfiber 1,5 g/

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei