Squash- og gulrotspagetti

Har du tenkt på at du kan lage "spagetti" av grønnsaker? Her har vi brukt squash og gulrot, men andre grønnsaker som f.eks. kålrot og slangeagurk kan du også bruke. Gøyalt og dekorativt på en grønn buffet eller til tapas.

Squash- og gulrotspagetti

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 75 kcal/
Karbohydrater 4 g/
Proteiner 1,5 g/
Fett 5,5 g/
- hvorav mettet fett 0,8 g/
- enumettet fett 4 g/
- flerumettet fett 0,5 g/
Kostfiber 1,5 g/

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Lag "spagetti" av squash og gulrot med et julienne-jern, en ostehøvel og skjær i strimler eller bruk en spiralizer (kjøkkenredskap for strimling av grønnsaker).

Tilsett finhakket hvitløk, olivenolje og hakket frisk basilikum.

Bland godt og server til middagen.

Tips! Fres gjerne grønnsakspagettien i pannen og server den varm.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Jon Marius Nilsson

Ingredienser

1 stk grønn squash
2 stk gulrot
1 båt finhakket hvitløk
2 ss olivenolje
1 dl hakket frisk basilikum