Fremgangsmåte
Rens løk og paprika. Kutt grønnsakene i grove biter og fordel dem utover på ark med aluminiumsfolie. Krydre med litt salt og pepper.
Bruk gjerne andre grønnsaker du liker, husk bare å kutte dem i jevne biter. Bruker du en grønnsak som trenger litt ekstra koketid, kan du kutte denne i mindre biter slik at du får en jevn grilling av grønnsakene.
Legg torskefilet på toppen av grønnsakene.
Bland sammen smør, urter, salt og pepper. Smør urtesmøret på fiskestykkene. Pakk aluminiumsfolien sammen og legg pakkene i ovnen til grønnsakene er møre, og fisken er dampet ferdig, ca. 10 minutter på 200 grader.
Vær forsiktig når du løfter pakkene ut av ovnen, slik at fiskekraften inni ikke renner ut.
Server torsk i folie med kokte eller ovnsbakte poteter og en frisk salat.
Næringsinnholdet inkluderer myk stekemargarin.
Tips! Margarin inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Tåles margarin kan retten anses som laktosefri.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
1 stk rødløk
1 stk løk
2 stk gul paprika
2 stk rød paprika
¼ ts salt
¼ ts pepper
800 g torskefilet, i stykker á 200 g
3 ss myk margarin eller romtemperert smør
2 ss finhakket frisk timian eller bladpersille
¼ ts salt
¼ ts grovkvernet pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 314 kcal/ 70 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 2,5 g |
Proteiner | 38 g/ 8,5 g |
Fett | 11 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: