Vegetarlasagne

En nydelig lasagne hvor kjøttet er erstattet med linser og pastaplatene er erstattet med lomper.

Vegetarlasagne

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 361 kcal/ 80 kcal
Karbohydrater 32 g/ 7,5 g
Proteiner 27 g/ 6 g
Fett 12 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1,5 g
- enumettet fett 3,5 g/ 1 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 8 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

Stek løk, hvitløk og chili med litt olje i en panne til det blir gyllent. Pass på at hvitløken ikke svir seg. Tilsett tomatpuré og la dette surre med ett minutt. Tilsett hakkede tomater og linser, la det småkoke til en fyldig tomatsaus.

Blir det for lite saus kan du bruke en halv boks tomater til. Tilsett krydder. Smak til.

Legg tomatsausen, lomper og cottage cheese lagvis i en ildfast form. Avslutt med tomatsaus og revet ost.

Stek lasagnen midt i ovnen til osten er smeltet og gyllen, dette tar ca. 15-20 minutter. La den stå noen minutter før servering.

Server med en lett salat.

Ingredienser

1 stk løk, grovhakket
2-3 fedd hvitløk, finhakket
½ stk chili, finhakket
1 ss rapsolje
1 stk paprika, små biter
3 stk gulrøtter, små biter
100 g sopp, små biter
400 g hermetisk tomat
2-3 ss tomatpuré
½ - 1 ts salt
½ - 1 ts pepper
1-2 ts paprikakrydder
1-2 ts oregano (frisk kan også brukes. Tilsettes da på slutten av koketiden)
150 g hermetiske linser, avskylt
250 g cottage cheese
6 stk lomper
150 g revet lettost