Epletoddy

Epletoddy er enkelt sagt varm eplemost med smak av julens krydder.

Epletoddy

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 65 kcal/ 41 kcal
Karbohydrater 15 g/ 10 g
Proteiner 0,1 g/ 0,1 g
Fett 0,2 g/ 0,1 g
- hvorav mettet fett 0 g/ 0 g
- enumettet fett 0 g/ 0 g
- flerumettet fett 0 g/ 0 g
Kostfiber 0,5 g/ 0,4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Varm opp eplejuicen til kokepunktet og tilsett de øvrige ingrediensene.

Dra kasserollen av kokeplaten og la toddyen trekke ca. 10-15 minutter. Varm opp til kokepunktet og server toddyen i fire glass eller kopper.

Tips! Eplesmost inneholder mye naturlig fruktsukker. Et tips kan være å servere epletoddy sammen med nøtter, eller noe annet fettholdig. Dette vil kunne bidra til å gi en litt langsommere blodsukkerstigning. Eplemost kan også erstattes med utblandet eplesaft uten tilsatt sukker. Dette vil gjøre epletoddyen mer blodsukkervennlig. 

Foto: Colourbox

Ingredienser

6 dl god eplemost
2 skiver sitron
2 tynne skiver fersk ingefær
7-8 nellikspiker eller 1 kanelstang