Fremgangsmåte

Varm opp eplejuicen til kokepunktet og tilsett de øvrige ingrediensene.

Dra kasserollen av kokeplaten og la toddyen trekke ca. 10-15 minutter. Varm opp til kokepunktet og server toddyen i fire glass eller kopper.

Tips! Eplesmost inneholder mye naturlig fruktsukker. Et tips kan være å servere epletoddy sammen med nøtter, eller noe annet fettholdig. Dette vil kunne bidra til å gi en litt langsommere blodsukkerstigning. Eplemost kan også erstattes med utblandet eplesaft uten tilsatt sukker. Dette vil gjøre epletoddyen mer blodsukkervennlig. 

Foto: Colourbox

Ingredienser

4 personer

6 dl god eplemost
2 skiver sitron
2 tynne skiver fersk ingefær
7-8 nellikspiker eller 1 kanelstang

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 65 kcal/ 41 kcal
Karbohydrater 15 g/ 10 g
Proteiner 0,1 g/ 0,1 g
Fett 0,2 g/ 0,1 g
- hvorav mettet fett 0 g/ 0 g
- enumettet fett 0 g/ 0 g
- flerumettet fett 0 g/ 0 g
Kostfiber 0,5 g/ 0,4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei