Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 °C.

Smelt margarin/smør, tilsett melken og la det bli lunkent (37° C). Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell den lunkne væsken i bollen med gjær. Rør ut gjæren. Tilsett kesam, sukrin, salt, kardemomme og mesteparten av melet. Jobb med deigen til den blir smidig, og ikke klissete. La den heve på et lunt sted i ca. 45-60 min.

Ha deigen på bakebordet, del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller slik at de blir like store. Etterhev tildekket på et lunt sted, til dobbel størrelse, ca 30-45 min.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek i stekeovnen i 8-10 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl på rist.

Visp lett dessertfløte med 1 ss sukrin eller annen søtning til krem. Kremen blir litt bløtere enn ved bruk av kremfløte. Del de avkjølte bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Du kan også ha litt lettsyltetøy på bollen før du tar på kremen. 

Næringsinnholdet inkluderer ikke krem. 

Tips! Ønsker du et enda magrere alternativ visper du fløte til krem og blander forsiktig med kesam mager. 

Tidsforbruk er aktiv tid.

Bilde: Colourbox

Ingredienser

Antall 30

1 pakke ferskgjær (ev. 1 pk tørrgjær)
50 g margarin eller smør
5 dl lettmelk
3 dl kesam
1½ dl sukrin (ev. annen søtning etter ønske)
1 ss sukker*
½ ts salt
1 ts kardemomme
12 dl fibramel
Ca. 5 dl hvetemel

1 egg til pensling

* Sukker hjelper gjæren med å heve deigen bedre.

Næringsinnhold per stk./ per 100 g

Energi/Kalorier 140 kcal/ 200 kcal
Karbohydrater 21 g/ 30,5 g
Proteiner 5,5 g/7,5 g
Fett 3 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 0,5 g
- flerumettet fett 1 g
Kostfiber 3,5 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja