Hvit bønnesalat med pinnekjøtt

Blir det rester igjen etter pinnekjøttmiddagen kan du bruke det i smårett eller til juletapas. Pinnekjøtt og hvite bønner utgjør en kjempegod kombinasjon. En gledesspreder av en salat som er lett å la.

Hvit bønnesalat med pinnekjøtt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 144 kcal/ 141 kcal
Karbohydrater 6 g/ 6 g
Proteiner 5,5 g/ 5,5 g
Fett 10 g/ 10 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 3 g
- enumettet fett 5,5, g/ 5,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 1 g
Kostfiber 3,5 g/ 3,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Hell av kraften på bønnene og skyll i et dørslag. Finhakk løk og ruccolasalat, bland med bønner og oliven.

Bland balsamico, olivenolje, hvitløk og salt i en bolle til vinaigrette. Bland vinaigretten med salaten og fordel i små skåler.

Dryss pinnekjøttet over salaten og pynt med rømme/crème fraîche, rødløk og basilikum.

Tips! Pinnekjøtt er ganske fett kjøtt, så det sunneste er å fjerne fettrandene og kun bruke det rene kjøttet. Næringsinnholdet på denne oppskriften er basert på kun rent kjøtt uten fettrand. Oppskriften inneholder også lite pinnekjøtt per porsjon.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen.

Ingredienser

100 g dampet pinnekjøtt i småbiter
1 boks hvite bønner
3 stk sjalottløk
100 g sorte oliven, gjerne kalamataoliven
150 g ruccola
1½ ss balsamicoeddik
1½ ss olivenolje
1 båt finhakket hvitløk
½ ts salt
4 ts lettrømme eller crème fraîche, lett
30 g rødløk i staver
8 stilk frisk basilikum