Jordbær og spinatsalat med balsamico vinaigrette dressing
Jordbær og spinat er to råvarer som er i sesong i juni, og her har vi kombinert dem begge i en frisk og annerledes sommersalat – perfekt tilbehør til grillmaten.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 444 kcal/ 130 kcal |
Karbohydrater | 25 g/ 7,5 g |
Proteiner | 18 g/ 5,5 g |
Fett | 28 g/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 7 g/ 2 g |
- enumettet fett | 11 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 8 g/ 2,5 g |
Kostfiber | 7,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Fremgangsmåte
Gresskarfrø ristes i ovnen på 150 grader til de er lett gyldne, ca. 10 minutter
Bland alt utenom olivenoljen sammen i et glass med lokk, og rist godt til alt er blandet. Tilsett ½ dl olivenolje om gangen, og rist godt for hver gang. Dressingen blir tykk og jevn, og den skiller seg ikke når den blir stående.
Bland spinat og jordbær, strø over gresskarfrø og chevre, og drypp dressingen over hele salaten.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker
Ingredienser
En stor pose spinat
½ kurv jordbær skåret i skiver
Litt chevre i små biter
1 dl gresskarfrø, ristet i ovn
Dressing:
2 ss flytende honning
2 ss sennep, gjerne dijon
1 fedd hvitløk, presset
½ dl balsamicoeddik
1 ½ dl olivenolje
Salt og nymalt pepper etter smak