Jordbær og spinatsalat med balsamico vinaigrette dressing

Jordbær og spinat er to råvarer som er i sesong i juni, og her har vi kombinert dem begge i en frisk og annerledes sommersalat – perfekt tilbehør til grillmaten.

Jordbær og spinatsalat med balsamico vinaigrette dressing

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 444 kcal/ 130 kcal
Karbohydrater 25 g/ 7,5 g
Proteiner 18 g/ 5,5 g
Fett 28 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 7 g/ 2 g
- enumettet fett 11 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 8 g/ 2,5 g
Kostfiber 7,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Gresskarfrø ristes i ovnen på 150 grader til de er lett gyldne, ca. 10 minutter

Bland alt utenom olivenoljen sammen i et glass med lokk, og rist godt til alt er blandet. Tilsett ½ dl olivenolje om gangen, og rist godt for hver gang. Dressingen blir tykk og jevn, og den skiller seg ikke når den blir stående.

Bland spinat og jordbær, strø over gresskarfrø og chevre, og drypp dressingen over hele salaten.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker

Ingredienser

En stor pose spinat
½ kurv jordbær skåret i skiver
Litt chevre i små biter
1 dl gresskarfrø, ristet i ovn

Dressing:
2 ss flytende honning
2 ss sennep, gjerne dijon
1 fedd hvitløk, presset
½ dl balsamicoeddik
1 ½ dl olivenolje
Salt og nymalt pepper etter smak