Kålrotstappe

Denne kålrotstappen har flott farge og deilig smak som passer til røkt og salt kjøtt. Uunnværlig til pinnekjøttet, og nydelig til tykke skiver stekt bacon eller bayonneskinke. 

Kålrotstappe

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 179 kcal/ 68 kcal
Karbohydrater 17 g/ 6,5 g
Proteiner 2,5 g/ 1 g
Fett 10 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 1 g
- enumettet fett 4 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 6,5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skrell kålrot, gulrot og potet og skjær dem i mindre biter. Kok rotgrønnsakene i usaltet vann til alt er helt mørt. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe vekk noe av fuktigheten.

Mos grønnsakene. Tilsett matfløte og smør til passe tykk konsistens. Smak til med salt, muskat og nykvernet pepper.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

1 stk kålrot
1 stk gulrot
2 stk potet (melne)
½ dl matfløte
2 ss smør eller margarin
1⁄4 ts malt muskat
½ ts grovkvernet pepper