Marinert laks i to varianter

Med denne oppskriften som utgangspunkt kan du lett imponere både familie og venner i julen. Her marinerer du laks i tre forskjellige spennende smaker. Et spennende innslag til koldtbordet. 

Marinert laks i to varianter

Næringsinnhold per 100 gram-nr.1/ nr.2

Energi/Kalorier 133 kcal/ 188 kcal
Karbohydrater 4 g/ 3 g
Proteiner 10,5 g/ 11,5 g
Fett 8 g/ 14,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 2,5 g
- enumettet fett 3 g/ 7 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 3,5 g
Kostfiber 1 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 60 °C.

Skjær laksen i terninger på ca. 3 cm og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Bak laksen i stekeovnen i 15 minutter.

Fordel bitene i tre skåler, en til hver marinade.

Appelsin og stjerneanis

Strimle det gule skallet og press saften av appelsin. Bland appelsinskall og appelsinsaft med hele stjerneanis, sukker og salt.

Rør til sukkeret er oppløst og smak til med pepper.

Hell marinaden over laksebitene i en av skålene, bland forsiktig og dekk med plastfolie.

La stå og marinere i 1 time før servering.

 

Eple og kapers

Skjær eple i små terninger, press saften av sitron, og bland disse med kapers og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og la marinaden stå og trekke i noen minutter.

Hell marinaden over laksebitene i en av skålene, bland forsiktig og dekk med plastfolie.

La stå og marinere i 1 time før servering.

 

Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Hensley-Dreyer

Ingredienser

400 g laksefilet, uten skinn og bein

Appelsin og stjerneanis (nr.1)
1 stk appelsin
5 stk stjerneanis
½ ts sukker
½ ts salt
Pepper

Eple og kapers (nr.2)
1 stk lite eple
2 ss sitronsaft
2 ss kapers
2 ss olivenolje
Salt og pepper