Raskt julebrød

Et grovt julebrød med smak av jul. Du rører det sammen på fem minutter.

Raskt julebrød

Næringsinnhold per 100 g

Energi/Kalorier 241 kcal
Karbohydrater 31 g
Proteiner 9 g
Fett 8 g
- hvorav mettet fett 1,5 g
- enumettet fett 2 g
- flerumettet fett 3,5 g
Kostfiber 6 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett yoghurt, syltetøy og honning. Rør godt og hell massen over i en smurt brødform på 1,5 liter.

Stek brødet midt i oven på 150 °C i ca. 1 time.

La brødet avkjøles i minst 30 minutter før du begynner å skjære i det. Brødet smaker ekstra godt med ost eller syltetøy på.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for Brød og korn

Ingredienser

80 g (2 dl) havregryn
120 g (2 dl) siktet speltmel
120 g (2 dl) fullkornshvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 dl rosiner og/eller aprikoser, svisker eller fiken
1 dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner
2 ts natron
1 ts salt
4 dl yoghurt naturell
½ dl tyttebærsyltetøy
2 ss flytende honning