Fremgangsmåte

Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i kald risgrøt og hakkede skåldete mandler.

Kok opp jordbær, Sukrinmelis og vann. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør i food processor eller med stavmikser til en glatt saus. Hell passe mengde over riskremen.

Pynt gjerne med mynteblader og bær.

Tips! Ønsker du en laktosefri dessert kan du bruke laktosefri lettmelk og laktosefri kremfløte.

Foto: Colourbox

Ingredienser

4 personer

2 ¼ dl lett dessertfløte
Sukrin eller Sukrin melis*
¾ ts vaniljesukker
3 dl risgrøt, kokt på lettmelk (ferdig)
40 g mandler, skåldet

Rød saus med bær

100 g frosne jordbær
50 g Sukrin melis*
1/4 dl vann

* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattes med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker en sukkerredusert dessert.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 335 kcal/  180 kcal
Karbohydrater 15 g/ 8 g
Proteiner 6 g/ 3 g
Fett 27 g/ 15 g
- hvorav mettet fett 15 g/ 8 g
- enumettet fett 8,5 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 1 g
Kostfiber 1,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja