Fremgangsmåte
Hakk sjokoladen fint, gjerne ved hjelp av en matmikser.
Kok opp fløten og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret og rør sammen. Ha i mintessens eller annen smakstilsetning dersom du ønsker det.
Hell massen over i et fat med lokk og sett det i kjøleskapet så massen stivner. Det tar ca 3 timer.
Trill så sjokolademassen til kuler og rull dem om ønskelig i kakao/SukrinMelis. Alternativt kan du helle røren i en silikonform for småkaker/konfekt, da trenger du ikke å forme trøflene til kuler.
Oppbevares kaldt.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Ingredienser
Antall 1
100 g mørk sjokolade (85 prosent kakao)
3/4 dl (75 g) fløte
2 ss Sukrin
1 ss smør eller margarin
Eventuelt noen dråper mintessens eller annen smakstilsetning, som for eksempel appelsin.
Litt kakao eller SukrinMelis til å rulle trøflene i
Næringsinnhold per 100 gram
| Energi/Kalorier | 455 kcal |
| Karbohydrater | 10 g |
| Proteiner | 5 g |
| Fett | 44 g |
| - hvorav mettet fett | 27 g |
| - enumettet fett | |
| - flerumettet fett | |
| Kostfiber | 0 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: